Jídelna
Školní jídelna ZŠ Dambořice
Vedoucí školní jídelny - Zuzana Kachlířová
Telefon pro odhlašování obědů: 518 631 133
Informace k platbě za obědy ve školní jídelně
Platba elektronicky do 20. dne předcházejícího měsíce
Číslo účtu šk. jídelny: 255829451/0300
var. symbol: RČ žáka, do poznámky můžete uvést jméno žáka
Ceny obědů od 3. 9. 2018
Žáci do 10 let - 15 Kč / záloha 315 Kč
Žáci do 14 let - 17 Kč / záloha 357 Kč
Žáci 15 a více let - 19 Kč - záloha 399 Kč
Informace o označování alergenů ve školní jídelně
Na základě právních norem EU-2000/13 do 13.12.2014, EU-1169/2011 článek 21 a vyhlášky 113/2005 Sb., v platném znění, o způsobu označování potravin, bude od 1. 12. 2014 součástí jídelního lístku informace o alergenech obsažených v jídle.
Nařízení ukládá povinnost vyznačit u nebalených potravin (mezi které, dle článku 1 odst. 3 nařízení patří i pokrmy) na viditelném místě písemný výčet stanovených alergenů obsažených v nabízených pokrmech (včetně nápojů).
Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Jídelna má pouze funkci informační, jako každý výrobce potravin a pokrmů. Školní stravování zajišťuje stravování dětí podle jednotlivých věkových kategorií a výživových norem.
Označení přítomnosti alergenu bude na jídelním lístku za každým pokrmem vyznačeno číslem označující alergen. U jídelního lístku bude příloha-seznam legislativně stanovených alergenů s označením čísla, které je přeneseno na jídelní lístek. Přítomnost alergenu bude přenesena z receptur a ingrediencí, které byly použity při výrobě jednotlivých pokrmů ve školní jídelně.
Ten, kdo netrpí alergií na některé potraviny, se značením nemusí zabývat.
Bližší informace vám sdělí vedoucí stravování paní Zuzana Kachlířová, tel. 518 631 133.
Seznam alergenů:
- 1) obiloviny obsahující lepek
- 2) korýši a výrobky z nich
- 3) vejce a výrobky z nich
- 4) ryby a výrobky z nich
- 5) podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
- 6) sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7) mléko a výrobky z něj
- 8) skořápkové plody(ořechy,mandle)
- 9) celer a výrobky z něj
- 10) hořčice a výrobky z ní
- 11) sezamová semena a výrobky z nich
- 12) oxid siřičitý a siřičitany
- 13) vlčí bob(lupina) a výrobky z něj
- 14) měkkýši a výrobky z nich