e Základní škola Dambořice - Jídelníček

Jídelníček


Od: 24. 6. 2019 do 28. 6. 2019


 Polévka
Hlavní chod
PondělíZ červené čočky (1,9)
Kuřecí rizoto sypané sýrem, okurek (1,7)
Monte yogurt, ochucená voda
ÚterýUzená s krupkami(1,9)
Francouzské brambory, kysané zelí (3,7,12)
ochucená voda
StředaZeleninová letní s libečkem(1,9)
Hovězí guláš, vřetena, ovoce(1,3,7)
džus, ochucená voda
ČtvrtekVývar se zavářkou (1,9)
Vepřový smažený řízek, bramborová kaše(1,3,7)
džus, voda
Pátek
Slavnostní předávání vysvědčení


Od: 17. 6. 2019 do 21. 6. 2019


 Polévka
Hlavní chod
PondělíPórková (1,9)
Milánské špagety sypané sýrem(1,7)
ochucená voda
ÚterýDýňová, krémová s krutony (7,9)
Rybí karbanátek, bramborová kaše (1,3,4,7)
salátová okurka, džus, ochucená voda
StředaJáhlová se zeleninou(1,9)
Poděbradská pečeně,rýže,strouhané zelí s ředkví (1,9))
ledový čaj, ochucená voda
ČtvrtekVývar z kosti s písmenky(1)
Vepř.výpečky, kapusta, bramborový knedlík(1)
meloun, ochucená voda
PátekHrachová (7,9)
Makový závin, mléko (1,3,7)
ochucená voda, voda



Informace o označování alergenů ve školní jídelně
Na základě právních norem EU-2000/13 do 13.12.2014, EU-1169/2011 článek 21 a vyhlášky 113/2005 Sb., v platném znění, o způsobu označování potravin, bude od 1. 12. 2014 součástí jídelního lístku informace o alergenech obsažených v jídle.
Nařízení ukládá povinnost vyznačit u nebalených potravin (mezi které, dle článku 1 odst. 3 nařízení patří i pokrmy) na viditelném místě písemný výčet stanovených alergenů obsažených v nabízených pokrmech (včetně nápojů).
Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Jídelna má pouze funkci informační, jako každý výrobce potravin a pokrmů. Školní stravování zajišťuje stravování dětí podle jednotlivých věkových kategorií a výživových norem.
Označení přítomnosti alergenu bude na jídelním lístku za každým pokrmem vyznačeno číslem označující alergen. U jídelního lístku bude příloha-seznam legislativně stanovených alergenů s označením čísla, které je přeneseno na jídelní lístek. Přítomnost alergenu bude přenesena z receptur a ingrediencí, které byly použity při výrobě jednotlivých pokrmů ve školní jídelně.
Ten, kdo netrpí alergií na některé potraviny, se značením nemusí zabývat.
Bližší informace vám sdělí vedoucí stravování paní Zuzana Kachlířová, tel. 518 631 133.

Seznam alergenů:

  • 1) obiloviny obsahující lepek
  • 2) korýši a výrobky z nich
  • 3) vejce a výrobky z nich
  • 4) ryby a výrobky z nich
  • 5) podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
  • 6) sójové boby (sója) a výrobky z nich
  • 7) mléko a výrobky z něj
  • 8) skořápkové plody(ořechy,mandle)
  • 9) celer a výrobky z něj
  • 10) hořčice a výrobky z ní
  • 11) sezamová semena a výrobky z nich
  • 12) oxid siřičitý a siřičitany
  • 13) vlčí bob(lupina) a výrobky z něj
  • 14) měkkýši a výrobky z nich